ALS SAP ANALYTICS-LEEK BIJ CUBIS (Deel 2)

ALS SAP ANALYTICS-LEEK BIJ CUBIS (Deel 2)

Afgelopen zomer zijn we met vier nieuwelingen gestart bij Cubis als SAP Analytics consultant. Toen we hier begonnen had niemand van ons ervaring met SAP Analytics. Daarom volgden we dan ook eerst een interne opleiding waarin alle aspecten van het SAP Analytics-gebeuren aan bod kwamen.

In dit artikel zullen we wat meer vertellen over deze opleiding en willen we onze eerste ervaring als Analytics consultant bij een klant met je delen. Deel 2 gaat over Simon zijn eerste weken bij Cubis.

Eerste werkervaringen (Simon Van Herck)

Ik ben Simon Van Herck één van nieuwelingen bij Cubis. Begin november 2017 begon mijn eerste avontuur als SAP Analytics consultant bij één van de Cubis klanten.

In dit artikel licht ik kort toe hoe ik mijn eerste werkervaring bij een klant heb beleefd.

De klant waar ik de opdracht uitvoerde, is gevestigd in Brussel. De klant was voor mij geen onbekende aangezien ik in augustus ook al meegewerkt had aan een project voor deze klant. Voor dat project werkte ik wel niet ter plaatse bij de klant maar in de kantoorruimte van Cubis. Ik ben toen wel 1 keer op het kantoor in Brussel geweest en had dus vooraf al wel een idee van wat ik kon verwachten van het bedrijf. Ik had ook al een aantal van de interne collega’s bij de klant gezien. width=

Voor ik aan het avontuur begon, werd mijn opdracht heel goed uitgelegd. Als opdracht moest ik een Universe maken en vervolgens daarop een rapport in Web Intelligence boetseren. Naast deze opdracht zou ik ook meehelpen met het monitoren van de dagelijkse dataloads en oplossing zoeken van incidenten die opduiken in bestaande rapporten. Voor het project in augustus had ik voldoende aan de kennis die ik op had gedaan tijdens mijn Bacheloropleiding Toegepaste Informatica. Voor deze opdracht waren het allemaal nieuwe technologieën die ik tijdens mijn schoolloopbaan nog niet had gezien.

Ik had echter helemaal geen schrik om aan deze opdracht te beginnen aangezien ik tijdens de Cubis opleiding een zeer goede basis had meegekregen. Met in het achterhoofd de gedachte dat ik nog veel kan leren met daarnaast de stevige basis van mijn opleiding, voelde ik me helemaal klaar om aan dit avontuur te beginnen.

Voor raad en daad kon ik ook steeds terecht bij 2 zeer ervaren Cubis consultants die actief waren bij dezelfde klant. Dit zorgde ervoor dat ik steeds iemand had om op terug te vallen en vooral veel van te kunnen leren. Verder kon ik ook altijd terecht bij de andere Cubis collega’s die bij andere klanten aan de slag waren. Hiervoor moest ik gewoon een berichtje op Yammer plaatsen en kreeg ik meteen een helpende hand.

Om terug te komen op de vraag: hoe heb ik mijn eerste werkervaring bij de klant beleefd.

Ik kan zeer positief terugblikken op dit avontuur. Door de interne opleiding van Cubis voelde ik mij qua kennis klaar om te starten bij een klant en dit bleek ook terecht. Ten slotte wil ik nog graag de Cubis collega’s bedanken die mij geholpen hebben tijdens dit avontuur en die voor een leuke opleiding hebben gezorgd.