ALS SAP ANALYTICS-LEEK BIJ CUBIS (Deel 3)

ALS SAP ANALYTICS-LEEK BIJ CUBIS (Deel 3)

Afgelopen zomer zijn we met vier nieuwelingen gestart bij Cubis als SAP Analytics consultant. Toen we hier begonnen had niemand van ons ervaring met SAP Analytics. Daarom volgden we dan ook eerst een interne opleiding waarin alle aspecten van het SAP Analytics-gebeuren aan bod kwamen.

In dit artikel zullen we wat meer vertellen over deze opleiding en willen we onze eerste ervaring als Analytics consultant bij een klant met je delen. Deel 3 gaat over Joachim zijn eerste weken bij Cubis.

Eerste werkervaringen (Joachim Dewaelheyns)

Hallo! Ik ben Joachim en ik werk, net zoals Simon, Karwin en Sven sinds de zomer van 2017 voor Cubis als SAP Analytics consultant.

In tegenstelling tot de drie andere nieuwe Cubisten aan het woord in dit a width=rtikel, heb ik voor deze job wel al wat werkervaring opgedaan.

Sinds september 2015 was ik reeds actief in de IT consultancy, als functioneel analist in de software ontwikkeling. Tijdens mijn studies was ik er al van overtuigd dat dat het pad was dat ik wou bewandelen tijdens mijn carrière en dat is eigenlijk zo gebleven tot ik Cubis leerde kennen, en bekend raakte met hun core business, SAP Analytics.

Onbekend terrein voor mij, maar ik besloot om Jeroen en Wim toch maar eens te contacteren omtrent de opportuniteiten binnen het bedrijf. Enkele minuten na het verzenden van mijn bericht zat er al een antwoord in mijn postbus en werd ik uitgenodigd in het mooie gebouw van de Malt – waar de hoofdzetel van Cubis gevestigd is – voor een gesprek.

Meteen had ik er een goed gevoel bij, ik werd vriendelijk en in een relaxte sfeer ontvangen voor een zeer fijne kennismaking met Cubis en SAP BI.

Het SAP Analytics terrein begon me minder en minder onbekend te worden en me meer en meer aan te spreken, met als gevolg dat ik er voor koos om de stap te zetten: ik werd SAP Analytics consultant bij Cubis.

Het contract werd zonder twijfelen ondertekend en mijn nieuwe carrière zou van start gaan in augustus, zodat ik samen met de starters de SAP opleidingen kon genieten. Nog voor ik voor Cubis begon te werken werd ik al uitgenodigd om deel te nemen aan hun teambuilding activiteit, om al eens kennis te kunnen maken met mijn toekomstige collega’s.

We zijn nu ondertussen bijna een half jaar verder, en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor Cubis.

Momenteel ben ik actief op mijn eerste project bij een grote multinational in het Antwerpse.

Het doel van het project is om Analytics systemen te ontdubbelen. Hierbij zal ik met zeer veel facetten van SAP Analytics te maken krijgen en dus ongetwijfeld veel bijleren.

Ook is het steeds weer uitkijken naar de interessante avondsessies of andere bijeenkomsten om de collega’s nog eens terug te zien, wat anders niet zo evident is aangezien iedereen verspreid zit op projecten over het ganse land.

 width=