ALS SAP ANALYTICS-LEEK BIJ CUBIS (Deel 5)

ALS SAP ANALYTICS-LEEK BIJ CUBIS (Deel 5)

Afgelopen zomer zijn we met vier nieuwelingen gestart bij Cubis als SAP Analytics consultant. Toen we hier begonnen had niemand van ons ervaring met SAP Analytics. Daarom volgden we dan ook eerst een interne opleiding waarin alle aspecten van het SAP Analytics-gebeuren aan bod kwamen.

In dit artikel zullen we wat meer vertellen over deze opleiding en willen we onze eerste ervaring als Analytics consultant bij een klant met je delen. Deel 5 gaat over Sven zijn eerste weken bij Cubis.

Eerste Cubis- ervaring (Sven Swennen)

In onderstaand deel ga ik, Sven Swennen een van de vier nieuwe starters bij Cubis, kort toelichten hoe mijn eerste echte werkervaring bij een klant tot op heden verloopt. Wat mijn opdracht inhoudt, wat ik geleerd heb, hoe de werkomgeving is, mijn persoonlijke bevindingen, vervoer en positieve/negatieve aspecten.

Als eerste opdrac width=ht werd ik uitgezonden naar een groot bedrijf in Brussel-Centraal. Hierbij was mijn opdracht het dagelijks onderhouden van de process chains en algemene hulp bij incidenten die verwerkt moeten worden. Persoonlijk ben ik zeer blij met deze opdracht omdat ze toelaat om zeer snel veel bij te leren in SAP BW, als ook het wegwijs geraken in de SAP GUI. Ik had enkel basiskennis over BW, maar ben wel zeer leergierig ingesteld. Doorheen deze opdracht ben ik hierin dan ook snel gegroeid, tot op het niveau dat ik nu incidenten oplos en documenteer van begin tot eind.

Ook de werkomgeving waarin ik terecht ben gekomen is zeer aangenaam. Het team waarin ik samenwerk bestaat uit twaalf personen. Er is bijna nooit een gespannen sfeer en hulp is meestal slechts één stoel verwijderd van je.

Toen ik alle info over de klant te horen kreeg, had ik hierbij wel enkele bedenkingen over hoe mijn eerste opdracht ging verlopen. Zelf houd ik niet zo van een drukke werkomgeving en ik dacht dan ook dat dit in Brussel-Centraal zou tegenvallen. Ik had nog geen idee hoe ik op mijn werk ging geraken aangezien ik zelf in de Kempen woon. Als laatste, zoals elke schoolverlater die naar zijn eerste klant gaat vroeg ik me af hoe de eerste opdracht zou verlopen. Of ik wel genoeg kennis had en dat ik geen fouten zou maken omdat ik nog geen praktijkervaring had.

Echter werden al deze bedenkingen na de eerste week al overboord gegooid. Brussel-Centraal is drukker dan ik gewend ben maar niet verstikkend druk en mijn werkomgeving is vrij rustig. Samen met Cubis heb ik op voorhand de mogelijke vervoer trajecten overwogen en was de trein al snel een makkelijke conclusie. De gedachten of ik wel klaa width=r was om bij een klant te beginnen en genoeg kennis had, zijn vanaf de eerste dag al sterk verminderd. Dit omdat er nog drie fijne collega’s van Cubis aanwezig zijn bij de klant waar ik momenteel werk en deze samen met de rest van het team altijd paraat staan om te helpen in geval van nood.

Kortom voor elk negatief puntje dat ik kon verzinnen om bij mijn eerste klant te beginnen stonden er meerdere positieve punten tegenover. Voor de lange trein reizen voorzie ik films om te kijken, ben ik terug begonnen met schetsen maken of kom ik terug mensen tegen die ik al lang niet meer had gezien. Tegenover de drukte van het stadsleven staat een gezellige werkomgeving. Wanneer mijn kennis het laat afweten kan ik altijd nog beroep doen op collega’s die ervoor zorgen dat ik zelfstandig terug door kan werken en ik er zelf zo veel mogelijk bij leer. Hierdoor beschrijf ik mijn eerste opdracht bij een klant als een groot succes en een leerrijke ervaring om nooit te vergeten. Iedereen die dit artikel leest en met dezelfde gedachten en vragen zit kan ik alleen maar aanraden om ook naar alle positieve kanten te kijken en deze ervaring aan te gaan.

Hiermee zijn we da width=n ook aan het einde van ons 4 delig artikel gekomen. Wij hopen dat u met dit artikel wat interessante informatie heeft verkregen over enerzijds onze opleiding bij Cubis en anderzijds over het starten bij een eerste klant.

Tot slot willen we graag Cubis bedanken om ons als “leken” in SAP Analytics deze kans te geven om deze opleiding te mogen volgen. Onze dank gaat uiteraard ook uit naar onze ervaren collega’s die ons via de opleiding een goede basis hebben gegeven om eraan te kunnen beginnen, en die elke dag voor een aangename en toffe sfeer op de werkvloer zorgden.

Ben jij ook op zoek naar een geweldige job bij een tof bedrijf in een fantastische sector?

Kom dan zeker eens op de koffie bij Cubis!