Cycling Team @ Allround Flandrien Cup

Cycling @ Allround Flandrien Cup

Begin september he width=eft Cubis deelgenomen aan de Allround Flandrien Cup. Dit fietsevenement ging door op en rond het circuit van Zolder.

Na een uitgebreide verwelkoming, inclusief stevig ontbijt, start de eerste proef rond 10u.
Hierbij maken we een fietstocht van 72km vanop het Circuit naar Diest en terug. Om de timing op het einde van de dag van de Allround Flandrien te kunnen aanduiden zijn er onderweg  vier stroken die gechronometreerd worden. De eerste is een grindbaan van een dikke kilometer, even verderop wacht de Citadel van Diest. Net voor een verdiende pitstop ligt “Grasbos” en als laatste volgt nog een venijnig, hellende grindbaan.

Terug in Zolder w width=orden we onmiddellijk verwacht voor proef nummer twee. We mogen een eerste keer het circuit zelf oprijden waarbij de allerlaatste km gechronometreerd gaat worden.

Na de lunch resten ons nog drie  luttele rondes over het circuit, goed voor 12km tegen de tijd. De Team Time Trail vertrekt vanuit de pits en is een ware beproeving: 20 minuten lang op de limiet rijden.

Na een welverdiende douche is het tijd om de geleverde inspanningen t width=e vieren.

Bij een mooie maaltijd krijgen we ook nog de laatste keer de organisatie aan het woord. Vol spanning wachten we de uitslag af. We eindigen op een mooie 27ste plaats van de 50 deelnemende ploegen.

Heb jij ook interesse om vanaf volgend jaar deel uit te maken van deze jonge, dynamische en talentvolle ploeg, aarzel dan niet om mij te contacteren. Hopelijk tot op de piste!