Van student Toegepaste Informatica naar SAP analytics consultant bij Cubis

Van student Toegepaste Informatica naar SAP analytics consultant bij Cubis

Hallo!
Mijn naam is Mattia Andronico en ik ben als 21 jaar oude schoolverlater de jongste werknemer van Cubis. Graag vertel ik jullie wat meer over mezelf in dit artikel.

In juni ben ik afgestudeerd met onderscheiding als bachelor in de Toegepaste Informatica aan de Thomas More hogeschool. Daarnaast mocht ik me ook nog eens winnaar van de beste BI bachelorproef noemen.

Ik durf dan ook wel te zeggen dat ik volledig ben opengebloeid tijdens mijn tijd in Geel. Mijn studiekeuze na het middelbaar was nochtans geen evidentie voor mij.

In het middelbaar studeerde ik Elektronica-Elektriciteit (TSO) aan het Don Bosco Technisch instituut te Helchteren, vanuit mijn interesse in Elektronica ben ik dan ook op zoek gegaan naar een Elektronica opleiding aan een hogeschool. Tijdens mijn zoektocht naar een goede opleiding ben ik een docent van Thomas More tegengekomen op de SID-in van Genk.

Achteraf bekeken heb ik veel te danken aan deze mevrouw, zij zorgde ervoor dat ik voor een opleidingstraject koos dat nooit eerder geprobeerd was, een fusie tussen de opleidingen “Toegepaste Informatica” en “Elektronica ICT”.
Het is dan ook hier, in de “IT-Factory” waar ik besefte dat een job in de IT mij meer lag dan een job binnen het elektronica spectrum.

Mijn jaren aan de hogeschool zijn omgevlogen, buiten het typische “in de lessen zitten en uitgaan met vrienden” deed ik geregeld mee met netwerk-evenementen en hackathons. Zo werd er ruimte gecreëerd voor nieuwe opportuniteiten. Zo mocht ik samen met een collega-student naar een congres in Amsterdam tijdens het laatste academiejaar.

Het was ook in mijn laatste academiejaar dat ik voor het eerst in aanraking kwam met SAP BW. Zo kreeg ik tijdens mijn stage bij Accenture in Bratislava de tijd om een aantal BW cursussen te studeren en mee te draaien op een maintenance project. Tijdens deze periode kreeg ik nog meer de kans om zelfstandig te worden en bestaande skills te verbeteren.

Weetje: ik heb mijn eerste gesprek met Wim gehad via skype op mijn appartement in hartje Bratislava.

Genoeg over mijn studeren!
Eenmaal getekend bij Cubis begon “het echte leven” zoals iedereen me vertelde! Met toch wel een klein hartje vertrok ik op mijn eerste werkdag naar Boortmeerbeek vanuit Leopoldsburg.
Achteraf gezien was dat klein stressmoment voor niets nodig, we zijn met 6 nieuwe personen begonnen en zijn super goed onthaald door de andere collega’s.

Ondertussen, verschillende avondsessies en teamdinners, 1 hackathon en 8 weken training later heb ik mijn eerste project toegewezen gekregen.

Maar wat nog belangrijker is, ik voel me hier thuis. Cubis heeft me voorbereid om mijn beste “ik” te zijn bij de klant en zo hun een passende oplossing te bieden.

Nu kan de echte uitdaging beginnen. Tot snel!

 width=  width=   width=  width= width=  width=