Why Cubis?!

Why Cubis?!

Het hele “stage-gebeuren” was voor mij een-ver-van-mijn-bed-show tot dat het afgelopen academiejaar van start ging. De grootste angst die bij me heerste was een bedrijf vinden waar ik van start kon gaan als stagiair. Ik volg de opleiding toegepaste informatica, meer bepaald het keuzetraject Business Applications, aan de Artesis Plantijn Hogeschool te Antwerpen. Binnen deze opleiding staat het SAP-verhaal min of meer centraal met gevolg dat ik de stage hieraan wil relateren. Cubis, als IT-consultancy bedrijf, biedt die mogelijkheid aangezien ze zich specialiseren in Business Intelligence, Analytics en  width=jawel, SAP. Met moed (en veel openbaar vervoer) trok ik naar de eerste meeting op Cubis. Na afloop van dit gesprek stond mijn besluit al vast. Hier volgt een korte samenvatting van de eerste weken als stagiair bij Cubis.

Zoals elke student die aan zijn stage begint had ik wat kopzorgen over de begeleiding, de opdracht en de sfeer binnen het gekozen bedrijf. Vanaf dag 1 vielen deze allemaal weg, ik voelde me direct thuis bij Cubis. Stagiairs worden hier niet weggeduwd in een hoekje en aan hun lot overgelaten. Ik ontving een warm welkom van iedereen die ik ontmoette binnen de Cubis groep. Ook worden alle stagiairs uitgenodigd om alle Cubis events en interne opleidingen (dit is uiteraard vrijblijvend) bij te wonen.

‘Knowledge sharing’ staat centraal binnen dit bedrijf, er worden dan ook interne opleidingen georganiseerd. Deze worden gegeven door verschillende collega’s die hun kennis en ervaringen uit het bedrijfsleven komen delen met de nieuwe mensen. Ook zijn er avondsessies waar Cubis iedereen binnen het bedrijf up-to-date wil houden met nieuwe ontwikkelingen binnen de BI-wereld. Tijdens deze avondsessies worden er presentaties gegeven door collega’s die hun ervaringen van op een beurs, conferentie, etc. presenteren. Cubis maakt natuurlijk ook tijd en ruimte voor ontspanning. Er worden culturele en sportieve activiteiten op been gezet en het sociale aspect is hun zeker niet ontgaan wat voor mij toch een pluspunt is.

Wat me het meest verbaasde is de begeleiding die me hier aangeboden wordt. Deze is, om het zacht uit te drukken, van de bovenste plank. De begeleiding bestaat niet enkel uit 1 werknemer binnen Cubis maar uit het hele Cubis team. Iedereen staat klaar om je verder te helpen indien je problemen of vragen hebt en dit is toch wel uitzonderlijk naar mijn bescheiden mening.

Misschien nog interessant om te weten, ik ben hier terecht gekomen op aanraden van een ex-medestudent die nu een vaste werknemer is bij Cubis en ik denk wel dat ik kan zeggen dat we hier beide op onze plaats zitten.